Saturday, February 25, 2012

Kursus Kepimpinan :)


Assalammualaikum WBT

Alhamdulillah selesai sudah kursus kepimpinan bagi tahun 2012 . Aktiviti ini diadakan pada 10 Feb hingga 12 Feb yang bertempat di D'impian Resort & Training Centre . Nice place and nyummy fOod suitable for our activity . . Kursus ni lain dari kursus sebelumnya b'cOz hanya Pengawas & MT, excO asrama sahaja yang sertai. ok2 ! dah habis INTRO~ sO nOw time to story :) 

(he's Akhi SAIFUDDIN)
as Pengarah Program PIMPIN

Program bermula dengan memasang khemah for our rest place and sleep~ haha jaz pic SYABAB jew yang ada . FATAYAT takde lak . After that , dengar sedikit taklimat from Akhi Fahmi . . bla~bla~bla :D bOut peraturan program . He said "" Watch not allow'''' =,='' hanya ketua dan penolong shje yang boleh ada jam . Ok sir! I understand !! This is our lesson for today~ hOw our Leader work' ??

Next !! Time to eat . What can I say jaz . . '' Makanannye terlebih sedap :) '' sampai menjilat jari ~,~



Our Leader
Syabab=> Mohd Aliy Aizat b Abdul Aziz
Fatayat=> Ann Aude Octavia bt Ab Razak

One of Our game . Kerjasama dan plan' memang penting dalam game ni . Kalau dah ada plan baru semua berjalan nan lancar dan matlamat dapat dicapai :) 

Seterusnya~ berbincang dengan kumpulan mengenai tajuk yang diberi . Ni pun memang penting untuk sesebuah Organisasi . Isn't rite? Kalau tak berbincang camne nak SUCCESS ? Masa niela semua nak keluarkan idea masing2 . All Must Open Minded . . :D

Listen' and fOcus bOut what the motivate has said . And don't forget bring our pen & notebOok to CATAT  . 

Every nyte , we KAWAD . LOL :D jaz like a soldier . What can I say jaz this activity mengajar kita untuk peka dan fokus ketika komander memberi koman . Last morning day, in 3AM . we get up from our dream and gather . Pagi tu adalah pagi bagi aktiviti MUHASABAH . hurmm~ so paham2 jela camne kena BRAINWASH !! at last we baca DOA RABITAH . love this doa' :)

After subuh n Breakfast , inilah aktiviti yang dinantikan . Yeah ! Explorace !! As U see in tHis pic . we have tO stable . Haha kalau jatuh, cam nangka busuk da :p

This tOo~ stable is soSosO important . Rite3 !!! But at this challengerss , im fall =.='' sO shame . Pic time explorace xde la . sorry to say la~

For ur information, we have one mission yang penting . We'llz kena buat Majlis penutup by ourself . Ok2 . maybe we can do it. I mean '' Yes ! ofcoz, we can do it! '' dan Alhamdulillah all b'jalan seperti yg dirancang walaupun ada sedikit kesilapan . 

one of our tribute That day :)
SILAT Mr. Apip n Mr. Isk

What can I say~!
As a Leader 
We have tOo
TeamwOrk !
Open Minded !
Fair !
Help' !
Timely !
dlln

Sekian,
SALAM MAHABBAH
Thanks tO our Facilitators :)

2 comments:

iffa Afifa said...

Gunakan ilmu ( kursus kepimpinan ) itu untuk terus perbaiki diri awak. Good luck :)

[ student 95/08 ] said...

thank miss ~! :)